Ekologisk hudvård & naturlig skönhet

Damer

En stor del i hur din hud mår och ser ut ligger i din dagliga hudvård. Det är många saker som påverkar huden; kost, arvsanlag, ålder, hormoner, motion, sol, datorarbete, stress mm. För att få din hud att må bra och fungera optimalt behöver du sköta din dagliga hudvård.

Daglig hudvård i fyra enkla steg:

1. Bra rengöring – mild och effektiv. Viktigt för att hålla huden fräsch och för att huden ska kunna tillgodogöra sig de vårdande produkterna. Välj mellan Cleansing Cream – Rengöringskräm och Face Wash – Tvättgelé, vanligtvis bara på kvällen.

2. Rose Water – Rosenvatten, neutraliserar vattnets negativa effekt på huden och tillför fukt och antioxidanter. Morgon och kväll, alltid innan fuktkräm.

3. Eye Cream – Ögonkräm, appliceras med lätta rörelser runt ögat. Kan motverka de fina linjerna, påsar och mörka ringar. Morgon och kväll för bästa effekt.

4. Moisturizer – Fuktkräm/fuktgelé som passar din hudtyp. Morgon och kväll. För den torr och mogen hud rekommenderas Rose Cream Anti Wrinkle – Rosenkräm antirynk. Vid behov komplettera med Carrot Oil – Morotsolja, Jojoba Oil – Jojobaolja eller Night Care Intense – Vitaminkräm natt.

Att sköta din dagliga hudvård är viktigt och går lätt och fort när du vet hur du ska göra. Det blir en vana som du inte vill vara utan, både för att du kommer se effekten och för att det känns skönt!

Herrar

Män har liksom kvinnor olika hudtyper. Generellt har många män en något grövre hud och ofta med en hög talgproduktion men det är också vanligt med torr hud som lätt blir fnasig. Även känslig hud förekommer hos män. Rakning kan ge små mikroskador och många rakprodukter har uttorkande och ibland irriterande effekt på huden.

Rosenseriens produkter ger skön hudvård för både ansikte och kropp med en väl avvägd balans av vitaminer, mineraler, proteiner, spårämnen och antioxidanter. Vi har vår tillverkning i Sverige vilket ger oss möjlighet att ständigt övervaka att våra produkter lever upp till våra högt ställda kvalitetskrav.

Produkterna finns att köpa på Sköt om dig.

Miljö- och klimatvänliga skäl att välja Rosenseriens produkter

Idag efterfrågas naturlig och ekologisk hudvård glädjande nog av allt fler. För Rosenserien är detta inget nytt. Redan på åttiotalet skapade våra grundare Laine Nilsson och Agneta Törnqvist Rosenserien, som ett naturligt alternativ för hållbar hudvård och skönhet. Då som nu utvecklar och tillverkar vi våra produkter enligt samma filosofi, baserat på högklassiga naturliga och ekologiska råvaror.

Rosenserien är en svenskproducerad hudvårdsserie som vänder sig till den växande skara medvetna människor som vill vårda sin hud och samtidigt ta ansvar för miljön.
Rosor har i alla tider varit kända för sina välgörande egenskaper. Redan de gamla grekerna använde extrakt från rosen för att lugna och balansera huden. Basen i våra produkter är rättvisemärkt aloe vera, kinesiskt grönt te och kallpressade vegetabiliska oljor.

  • Baserat på ekologiskt odlade växter och örter

  • Närproducerat; svensk produktion

  • Basen i de flesta produkter består av certifierad aloe vera gelé som även är rättvisemärkt

  • Miljöanpassade förpackningar – lätta att återvinna, medlemmar i FTI – Förpacknings- och Tidnings Insamlingen.

  • Testas inte på djur, vare sig råvarorna eller slutprodukt – finns med bland Djurens rätt utvalda hudvårdsmärken

  • Mild doft utan syntetisk parfym (passar de flesta doftallergiker)

  • Utan tillsats av syntetiska ämnen, alkohol, animaliska ingredienser (undantag bivax) eller mineraloljor

  • Mycket koncentrerade och dryga produkter då inget vatten tillsätts